Armoede dat komt toch niet voor in Nederland? Een land waar we toch voor elkaar zorgen? Maar het bestaat, het bestaat echt. Wel liefst 1 miljoen mensen leven in Nederland in armoede. Mensen die hun baan verloren gedurende de corona-crisis. Kinderen worden in een financieel ongelukkige situatie geboren. Soms hebben mensen verkeerde keuzes gemaakt en soms gebeuren dingen zomaar. Wat de reden ook is, armoede in Nederland zou niet mogen bestaan. En niet eens alle armoede is bekend. Veel armoede in Nederland is verborgen. Armoede is een onderwerp waar de mensen die het treft niet graag mee te koop lopen en waar men zich voor schaamt. Er rust op armoede nog altijd een taboe*.

Onze oorsprong ligt in het helpen van gezinnen die onzichtbaar zijn. Dat kunnen we enkel doordat we horen vanuit onze omgeving dat gezinnen het moeilijk hebben. U kunt de armoede die er is niet even oplossen, even identificeren, het ligt gevoelig. Mensen weten het heel goed te verbergen.

Wat u wel kan doen is ons helpen mensen te informeren dat we bestaan. Door dit bericht te delen, zo vaak als het kan. En wij hebben een belangrijke boodschap voor gezinnen in nood: mail ons, u kunt zonder schaamte in alle privacy bij ons langs komen. Dan kunnen wij u een beetje helpen door uw kind(eren) te voorzien van kleding. Zonder dat iemand het hoeft te weten, zonder dat af te zien is aan de kleding. Daarom zamelen wij kleding in van hoogwaardige kwaliteit. Deelt u ons bericht? Dank u wel!

*bron: Armoedefonds, onderzoek De impact van de coronacrisis op armoede in Nederland 06/2020/4

Wilt u geld doneren? Graag! Dan kopen wij daar schoenen en/of ondergoed van. Klik hier voor meer informatie op onze website of mail ons op info@elkkindteltmee.nl

Kleding brengen? Dat kan! Elke vrijdagochtend tussen 9.00-11.00 uur is onze winkel aan de Hogeweg 32 in Voerendaal open voor inname van kinderkleding tot maat 176.