Stichting Elk kind telt mee

AFBEELDING: STICHTING ELK KIND TELT MEE
In 2010 ontstond de stichting ‘Elk kind telt mee’ in Nuth. Gezinnen die het financieel moeilijk hebben, hebben vaak geen geld voor kleding voor hun kinderen. De stichting heeft als doel deze kinderen goed en modern te kleden, zodat deze kinderen niet buiten de maatschappij komen te staan. De Stichting had eerst een pand in Nuth, maar verhuisde in maart naar Voerendaal naar het pand aan de Hogeweg 32.

Activiteiten
De stichting zamelt kwalitatief goede en modieuze kinderkleding in voor kinderen tot 12 jaar. Via diverse kanalen proberen ze goede, bruikbare kleding te verkrijgen die door medewerkers van de stichting wordt gewassen en zo nodig hersteld. Een heel duurzame basisgedachte die hulp biedt. Een kostenpost en vooral de zorgen erover vallen weg bij de ouders. Kinderen uit de regio kunnen met hun ouders twee keer per jaar op uitnodiging, na aanmelding en op afspraak, gratis kleding komen uitzoeken. Het gaat hierbij om een pakket van kleding bestaande uit meerdere kledingstukken die de kinderen zelf in een echte winkel, naar hun eigen smaak, mogen uitzoeken. Er worden per jaar honderden kinderen geholpen. Iets dat helaas nodig is, ook binnen Voerendaal.

Sokken, ondergoed, pyjama’s en verzorgingsartikelen worden door de stichting altijd nieuw gekocht met giften van particulieren en bedrijven. Ook zijn met diverse ondernemers afspraken gemaakt waardoor goederen tegen zeer lage prijzen kunnen worden ingekocht. Ook voor aanstaande (tiener-)moeders kan de stichting zorgen voor de noodzakelijke basisuitzet (slabbetjes, luiers, lakentjes, verzorgingsproducten, flesjes etc.).

Financiering en doneren
De stichting kan bestaan dankzij donaties van particulieren en bedrijven. Aangezien ze geen structurele bijdrage ontvangen van overheidsinstanties zou het zonder hun inbreng onmogelijk zijn alle activiteiten te kunnen verrichten. Daarnaast wordt er geld ingezameld via een jaarlijks, heel gezellig en vooral smakelijk, sponsordiner. De inzameling van kleding gaat via mensen die via school, sportverenigingen of via het netwerk van de medewerkers van de stichting op de hoogte zijn of soms via partijen die bij winkels over zijn. Alle beetjes helpen voor de stichting om zo het goede werk dat ze doen, te kunnen uitvoeren.

De opening is uiteraard door het corona virus even uitgesteld, maar de stichting hoopt dat als de scholen weer opengaan ze zo snel mogelijk voor de kinderen hun deuren kunnen openen. Hou daarvoor de website en social media kanalen van de stichting in de gaten.

https://elkkindteltmee.nl/

Door Gemeente Voerendaal