Over ons

Elkaar zien, een steuntje in de rug geven, elkaar helpen: dat is wat ons beweegt. We helpen al meer dan 10 jaar kinderen uit onze regio. Eerst startend vanuit Nuth en sinds maart 2020 vanuit ons winkelpand in Voerendaal.

Ons doel? Simpel: kinderen van gezinnen die het financieel moeilijk hebben voorzien van moderne tweedehands kleding van hoogwaardige kwaliteit. Zodat deze kinderen niet buiten de maatschappij komen te staan.
Deze gezinnen zijn bekend bij de gemeente of maatschappelijk of pastoraal werk. Deze instanties nemen met ons contact op met het verzoek voor kinderkleding, soms voor de allerkleinste. We worden ook benaderd in crisissituaties en helpen ook tienermoeders. Dan gaan we een stapje verder en kunnen wij dankzij ons netwerk bedjes, kinderstoelen of zelfs een baby-uitzet aanbieden.Door deze nauwe samenwerking weten we, dat onze steun op de juiste plaats terecht komt. De hulpverlenende instanties weten immers het beste, waar de nood het hoogst is.

    

We hebben een prachtig team van vrijwilligers. Al onze vrijwilligers werken op vrijwillige basis en doen dit met hart en ziel voor de kinderen. Het begint natuurlijk met kleding aannemen, sorteren en inhangen om dan de kinderen, die het zo hard nodig hebben, te ontvangen. Dat ze een winkelervaring hebben, dat ze zelf de kleding mogen uit zoeken. Dat vinden we belangrijk. Ook andere taken zoals het werven van sponsors, het aanvragen van subsidie, het opbouwen van een netwerk, communicatie en nog veel meer worden door onze vrijwilligers pro-actief opgepakt.
Onze vrijwilligers: Albertine, Annemie, Charlotte, Henny, Ine, Jacqueline, Jennie, Jolanda, Leonie, Maria, Marie-Louise, Mariëlle, Manon, Pauli, Petra,Tiny, Tity, Ursula en Wendy.

Beleidsplan  
Ons beleidsplan is onze drijfveer om samen het maximale uit onszelf te halen voor de kinderen uit de regio. Duurzaam doorgeven, duurzame relaties en vooral zorgen dat kinderen uit de regio kleding krijgen van hoogwaardige kwaliteit. Zodat zij niet buiten de maatschappij komen te staan. U kunt ons beleidsplan hier downloaden.

ANBI 
Als een goed doel aangemerkt is als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), dan weet je zeker dat er geen schenk- of erfbelasting betaald hoeft te worden over je schenken of erfrechtelijke verkrijging. Voor ANBI’s is er namelijk een algehele vrijstelling opgenomen. Uiteraard moet de verkrijging wel het algemeen belang dienen. Op deze wijze komt de schenking of erfrechtelijke verkrijging volledig ten goede aan de doelstellingen van de ANBI. Stichting Elk kind telt mee heeft deze ANBI status.

Het Stichting Elk kind telt mee jaarverslag van 2022 vind je hier downloaden.

Bestuursverslag van 2022 hier te downloaden